3. VSESLOVENSKO SREČANJE MOŽ, SINOV IN OČETOV

Vsi moški prisrčno vabljeni na 3. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov, ki bo letos potekalo v soboto, 14. marca, od 9.00 do 18.00 ure v prostorih Zavoda A. M. Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru.

Zbrali se bomo ob naslovu »Moškega in žensko je ustvaril« (1 Mz 1,27).

PROGRAM SREČANJA
09.00 Péta molitev
09.30 SVETA MAŠA: nadškof Alojzij Cvikl
11.00 Malica
11.30 GLAVNO PREDAVANJE: dr. Andrej in dr. Verena Perko
12.30 POGOVORI PO SKUPINAH
14.00 Kosilo
15.15 OKROGLA MIZA: Rudi Tavčar, Aleš Čerin, Marcos Tavares, p. Vili Lovše, moderator Blaž Lesnik
17.00 MOLITEV IN BLAGOSLOV
17.15 Bratsko druženje

PRIJAVA >>>

Srečanje je sad dvanajstletnega dela za može, ki sta ga začela p. Damjan Ristič in p. Viljem Lovše po metodi duhovnega pogovora. Iz tega je nastalo po Sloveniji že osemnajst moških skupin. Začeli smo z odmikom za moške, ki ga je obiskalo že čez 1300 mož. Od njih je prišla pobuda za mesečna srečanja pri katerih je lahko, če želi, navzoč tudi župnik ali drug duhovnik. Smo dejavni na področju družine, Cerkve in družbe. Navdihuje nas povabilo papeža Frančiška, da gremo med ljudi in jih vabimo v Božjo družino. Posebno nalogo vidimo v vzajemni krepitvi bratstva, sinovstva in očetovstva. Družine in družba potrebujejo pogumne in odgovorne očete. Može, ki znajo drug drugemu pomagati živeti novozavezno moškost: “To je moje telo, ki se daje za vas!”

Poleg teh je v Sloveniji še sedem skupin, ki delajo po metodi don Turbitta, vsaj pet pa je samoniklih in jih tudi podpirajo sobratje duhovniki.

Iskreno dobrodošli!

Več o programu na spletnih straneh: https://moskaduhovnost.si/ in https://www.krscanski-mozje.si/

Srečanje organizirajo moške skupine s sodelovanjem SŠK.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja